Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az agylopás észjátéka – Inkognitó a Pesti Színházban (Simon Anna)

 
Fotó: Gordon Eszter

A Pesti Színház a kozmosz egyik legnagyobb hírű kutatójának elméje körüli utazásra invitálja nézőit Inkognitó című előadásával. A féreglyukakon áthaladva számtalan problémával találhatjuk szembe magunkat, valamint az emberiség örök megválaszolatlan kérdéseivel, önnön létezésének és működésének rejtélyeivel kapcsolatban. A dráma húsbavágó felismerései a szélsőséges karakterek egyszerű humorával tálalva válik szórakoztatóan fogyaszthatóvá Szőcs Artur rendezésében.

Nick Payne Inkognitó című darabja most debütált Magyarországon a Pesti Színház égisze alatt Baráthy György fordításában. Szőcs Artur rendező eleveníti meg a szövevényes történetet, összesen négy színész alkalmazásával (Nagy Ervin, Kovács Patrícia, Márkus Luca és Horváth Szabolcs), akik közel húsz különböző karakter szerepét öltik magukra. Az egyfelvonásos színjáték letisztult színpadképe (a díszletért és jelmezekért Slárku Anett a felelős) egyszerre eszköze és megnehezítője a hirtelen jelenet-, és szerepváltások követésének, így a néző nem csupán passzív befogadója egy szórakoztató előadásnak, hanem könnyedén úgy érezheti, mentális kirakóst játszik, melynek témája maga az emberi agy működése.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-11-03 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.