Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Sebastião Salgado: Magnum Opus – A Sotheby’s történetének legnagyobb fotótárlata (Cserna Endre)

 
Fotó: Sebastião Salgado: Guatemala (1978)
76 x 112 cm © Sebastiao Salgado, courtesy of Sotheby's

Az 1978-tól napjainkig terjedő ötven fotóból álló új válogatás olyan munkákat emel ki, amelyek a világ legkülönbözőbb kultúráinak intim és generációkon átívelő szemszögéből mutatják be a világot. A sorozatok tizenkét őslakos közösség megismerését segítik, valamint a globális klímaválságra hívják fel a figyelmet. A Magnum Opus a Sotheby's York Avenue-i székházában szeptember 26-tól október 12-ig ingyenesen látogatható.

A nagyközönség számára is nyitott kiállítás a Sotheby's történetének legnagyobb kurátori önálló fotótárlata. A Lélia Deluiz Wanick Salgado által kurált félszáz fotóból álló válogatásban a művész számos, 1978 és 2018 között készült képének közvetlenül a művész stúdiójából származó platina nyomatai láthatók. A Magnum Opus része a Sotheby's háromrészes adománygyűjtő kezdeményezésének, amely az elismert brazil erdőtelepítési nonprofit szervezet, az Instituto Terra javára gyűjt támogatásokat – a Salgado kiállításon kívül a partneri kapcsolat része a Sotheby's első alkalommal megrendezett gálája, amelynek elnöke a szintén világhírű fotográfus, Annie Leibovitz, fellépője pedig a brazil énekesnő, Anitta lesznek, valamint egy aukció, amelyen egyedülálló műalkotások kerülnek majd árverésre minden művészeti médiumból.

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-10-13 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.