Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Miskolc nem hisz a könnyeknek – 18. CineFest Nemzetközi Filmfesztivál (Maite Naranjo)

 
Nyugati nyaralás

Kétségbeejtő jövőképek, állattörténetek, izgalmas rövidfilmek és egy sor közönségbarát magyar alkotás – így lehetne jellemezni a 18. CineFest Nemzetközi Filmfesztivál kínálatát. 

Nemrégen ért véget a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, ahol szeptember első és középső felében nyolc egymást követő napon volt lehetősége az újságíróknak, színészeknek, bíráknak és a nagyközönségnek a legkülönfélébb játékfilmek, dokumentumfilmek, pályakezdői kisfilmek megtekintésére. A naponta átlagosan műsorra tűzött tizenhárom-tizenhat film vetítésével az észak-magyarországi filmmustra a korábbi évekhez képest több látogatót fogadott (pedig tavaly óta már 650 forintos jegyért ülhet be a kíváncsi néző egy filmre), ami kétségkívül meg is határozta a sikerét. Tapasztalt nemzetközi zsűri volt jelen, akik Isabelle Danel, filmművészetre szakosodott francia újságíró és kritikus vezetésével az európai kontinens különböző részéről érkeztek (többek között Franciaországból, Lengyelországból, Litvániából, Csehországból), hogy a nemzetközi, az ökumenikus és a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (FIPRESCI) által delegált bírálóbizottságban dolgozzanak.

Tovább a kulturpart.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-10-04 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.