Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az ember ábrázolása a mű születése közben – Oláh Tamás interjú (Boros Tamás)

 
Oláh Tamás (középen átveszi az elismeréseket a 40. Sajtófotó Pályázat díjátadóján (Fotó: Magyar Sajtófotó)

 

Táncházak rajongójaként és egyben fotósaként ismertem meg a gyomaendrődi származású Oláh Tamást, aki békéscsabai középiskolás éveiben ismerkedett meg a fényképezés világával, majd elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetségének fotóriporter-képzését. 2021-ben a 40. Magyar Sajtófotó Pályázaton a szegedi Ladybird Studio fiatal belett-táncosairól készített képei közül kettő is díjat nyert. Hogyan jutott idáig, hogyan jöttek témái, hogyan talált rá az útjára, mely végül a díjhoz vezetett, és hogyan tovább?

– Milyen hosszú út vezetett a 2021-es sajtófotó pályázaton nyert díjig? Mikor kezdtél el a fotózás iránt érdeklődni? Mik voltak az első témáid?

– A középiskolás éveim elején egy digitális géppel kezdtem el, mondhatom úgy nyugodtan, fényképezgetni, mert nem volt vele különösebb célom ekkor még. Családi eseményeket, körülöttem lévő dolgokat kezdtem el lencsevégre kapni. Autodidakta módon, először a technikai háttér fogott meg, és kezdtem el erről sokat olvasni. Békéscsabára jártam iskolába, de a fotóim, a témák nagy része ekkor még lakhelyemhez, Gyomaendrődhöz kötődött.

Tovább a tiszatajonline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-29 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.