Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


,,Nincsenek régi filmek’’ – Az 5. Budapesti Klasszikus Film Maratonon jártunk (Siklódi Lehel)


Az Uránia bejárata a fesztivál idején. Fotó: Nemzeti Filmintézet/Facebook

A Budapesti Klasszikus Film Maratont idén szervezték meg ötödszörre, és mint kiderült, a régmúlt idők filmjei még mindig tudnak újat és érvényeset mondani. Az idén elhunyt Peter Bogdanovich szerint sem léteznek régi filmek, csupán olyanok, amiket még nem látott az ember – és hát volt néhány pótolnivaló. A közel 100 alkotást felvonultató filmfesztivál színes programkavalkádjából szemezgettünk.

A 2022-es Budapesti Klasszikus Film Maraton nyitógálájának idén az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont, a belépésre várakozók az épület előtt ideiglenesen kialakított ,,hírességek sétányán’’ ismerkedhettek a magyar filmművészet emblematikus alakjainak csillagokba vésett neveivel, míg a bejárat szomszédságában egy életnagyságú Elvis-papírfigura hívogatta egy közös fotóra a rajongókat. E csoport képviselői pedig egész becsületesen képviseltették magukat, a különféle Elvis-pólók és kitűzők ugyanis az előteret lassan megtöltő tömeg állandó kellékei voltak, sőt, a nyitóünnepséget is egy ügyesen játszó Elvis-imitátor robbantotta be.

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-28 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.