Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A fantasy eszköz az irodalom kezében – Kritika Moskát Anita A hazugságok tézisei című könyvéről (Veszprémi Szilveszter)

 

Moskát Anita fantasynovelláinak szereplői a kiszolgáltatottságukkal, a szülőség dilemmáival, a digitalizált világ toxikus közegével küzdenek – a fantasy így csak eszköz ahhoz, hogy az irodalom a közös valóságunkat pontosabban reprezentálja.

Moskát Anita A hazugság tézisei című novelláskötete a Könyvhéten jelent meg a GABO Könyvkiadó SFF Könyvek sorozatában, amelyben a szerző három korábbi regényét – Bábel fiai (2014), Horgonyhely (2015), Irha és bőr (2019) – is megismerték az olvasók. A könyv bemutatójának a Margó Fesztivál adott otthont, első recenzióját pedig Pintér Bence tollából az azonnali.hu közéleti portál publikálta, amelynek a könyves rovata is elsősorban a közélet iránt érdeklődők számára releváns műveket tárgyalja. A hazugság tézisei ily módon egyszerre méretik meg fantasykötetként, irodalmi teljesítményként és olyan szövegként, amely érvényesen és figyelmesen kíván beszélni a kortárs valóságunkról. A kötet képes arra, hogy mindhárom olvasói csoportnak bátor és újszerű olvasmányélményt jelentsen, hiszen a szerző nem vesz tudomást a szépirodalom és a zsáner műfajai között vélt tartalmi és esztétikai határokról.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-26 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.