Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Fordul a kocka. Csehov: Sirály – Szolnoki Szigligeti Színház (Szekeres Szabolcs)


Fotó: Schmidt Alfréd

A Városmajori Színházi Szemle versenydarabjaként látott Csehov-előadás hajszálpontosan kidolgozott és élvezetesen vibráló mikroszituációkat működtet.

Mindenki máshogyan nézi és különbözőképpen is reagál Trepljov saját darabjából készült előadására. A neves színésznő, Arkagyina képtelen nyugton maradni, sőt néhol kommentálja fia rendezését. Az egészből nem sokat értő Medvegyenkó tanító (Harna Péter) rendületlenül rágcsálja a chipset. Mása (Molnár Nikolett) a világ minden kincséért le nem venné a szemét bálványáról, az egyik szerepet is alakító Trepljovról. Trigorin próbál a nézők és a színészek közötti távolságot csökkenteni kívánó darabra figyelni, de mohó tekintete minduntalan a másik szerepet játszó Nyinán állapodik meg. Szorin (Karczag Ferenc) őszintén szorít unokaöcsének, Trepljovnak. Polina Andrejevna kételyek nélkül élvezi a látottakat. Dorn doktor (Molnár László) szakértő szemmel figyel, később ő az, aki jószándékúan elemzi a debütáló szerző formabontónak szánt színdarabját.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-20 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.