Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Lángokba borult körülöttünk a világ, de azért minden tök jó – megnéztük a 22. ARC kiállítást (Barcza Réka)

 

A miniszterelnök a katások vérét issza, miközben büszkén feszít a Vármegyék Ura trónján, balján egy focilabda formájú jogarral, jobbján egy tortával, amely az Európai Unió zászlajának színeiben pompázik – ez az erős plakát is várja a Bikás parkba látogatókat a 22. ARC kiállításon.

Az idei ARC kiállítás talán az elmúlt évek eddigi legjobbja: mélyreható, szarkasztikus, és az arcunkba dörgöli, hogy valami nagyon nincs rendben. Úgy tűnik, kezd elfogyni a türelmünk, de még mindig tudunk röhögni a nyomorunkon, legalábbis ez cikázik a fejemben, miközben az egyik kedvenc plakátomat nézem, amelyen egy „számlaképes grafikus” feliratú taxi látható, a volánnál pedig a magát taxisofőrnek álcázó alkotó éppen számlát ad az „utasának”. Pofonegyszerű, mégis zseniálisan sűríti egybe vizuálisan azt, hogyan nehezítette meg még jobban a kormány a kata-törvénymódosítással egy amúgy is kiszolgáltatott réteg megélhetését, hogy csak a művészeket, az újságírókat, a filmeseket és a zenészeket említsem.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-19 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.