Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Természetes törvényszerűség – Ahol a folyami rákok énekelnek (Csomán Sándor)

 

Az aktuális coming-of-age bestsellerből készített adaptáció nagyrészt ugyanarra a sorsra jut, mint a legtöbb hasonló próbálkozás: művi, dagályos jelenetekben és jellegtelen karakterekben tobzódó majd’ kétórás giccs, mely szinte minden aspektusában az A5-ös füzetként lapozgatható romantikus ponyvák világát idézi. 

Csak idő kérdése volt, hogy a már 172 (!) hete a New York Times bestsellerlistáján szereplő Ahol a folyami rákok énekelnek ezúttal a mozitermekben varázsolja el egyre szélesebb közönségét. Az idahói, de Afrikát is megjárt Delia Owens foglalkozását tekintve zoológus, és ez az első (és a szöveg írásának pillanatában utolsó) fikciós regénye, mely gyakorlatilag a megjelenés pillanatától tömegek tetszését elnyerve menetelt a rekordok ösvényén (több mint 15 millió példányt adtak el belőle 2022-ig) egészen az eladási listák első helyéig, ahonnan csak ideig-óráig taszították le. Rövidesen be is jelentették, hogy Reese Witherspoon producerként, Olivia Newman rendezőként, a Normális emberekből ismert Daisy Edgar-Jones pedig főszereplőként vesz részt a projektben, mely egy szerelmi háromszög körül kulminál.

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-14 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.