Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az élet fontosabb, mint az írás – Interjú Háy Jánossal (Szabó B. Eszter)


Fotók: Gordon Eszter

Háy János nevével nem csupán az olvasni szeretők találkozhatnak, hanem a zenét és festészetet kedvelők is. Bár nem tartja magát képzőművésznek, elárulta, miért érdemes mielőbb megvásárolni a képeit. Legutóbbi regénye, a Mamikám nagy port kavart, erről is mesélt az író.

Úgy tudom, magyarból kimondottan rossz jegyei voltak a gimnáziumban. Gondolta volna, hogy később mégis az irodalomból fog megélni?

Egész kicsi voltam, tízéves, amikor elkezdtem írni. Nem gondoltam, hogy író leszek, akkor épp régész szerettem volna lenni, meg híres popzenész. A régészet elmaradt, a zenébe belebuktam, úgyhogy maradt az írás. Soha nem gondoltam, hogy írásból fogok élni, és az életem nagy részében nem is így volt. Amúgy a gimnáziumi rossz jegyek, intők és figyelmeztetések végül teljesen összetörték az öntudatomat. Sajnos egy kamasz bármennyire is azt gondolja, hogy nagyon jófej, a felnőttek tönkre tudják tenni. Velem ez volt. Az első lépés, amit meg kellett tennem gimi után, hogy összevakarjam magam, hogy megképezzem újra az akaratot magamban, mert öntudat nélkül nem tudsz leírni egyetlen mondatot sem.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-09-02 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.