Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Egy sokrétű színházi tehetség – Interjú Dino Benjaminnal (Werner Nikolett)


Dino Benjamin
Fotó: Emmer László

Két éve igazolt a Vígszínházhoz, egyenesen az egyetem után, de már egyszerre játszik és rendez. Bátran foglalkozik olyan színházi formákkal, amelyeket hazai teátrumokban korábban nem látott a közönség. Dino Benjaminnal játékról, technikáról, tehetségről és rendezésről beszélgettünk.

Kicsivel a színészdiploma megszerzése után bekerültél a Vígszínház társulatába, de már rendezel. Nem lett volna szerencsésebb a színészetnél maradni?

Mindig élt bennem vágy a rendezés iránt. Ennek egyszerű oka van: gyakran úgy érzem, hogy a színház közvetítőszerepét színészként és rendezőként is szeretném erősíteni. Vannak olyan darabok, amiket sokkal jobban látok rendezőként, mint színművészként. Erre jó példa a második rendezésem, a Szélvész után is szép vagy, amelyet január 22-én mutatott be a Vígszínház. A darabot Cseh Dávid dramaturg írta, és miután elolvastam, tudtam, hogy ebben előadóként nem fogok részt venni, de vonzott a történet. Éreztem, hogy rendezőként kell megfognom ezt az érzékeny és különleges művet.

 Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-08-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.