Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Lehetőségek tere – Interjú a XI. Hajdúböszörményi Írótábor négy iskolavezetőjével (Pászti-Lénárt Flóra)

 

Tavaly ünnepelte tíz éves jubileumát a Hajdúböszörményi Írótábor. Az új évtizedbe lépve több változás történt, amely a visszatérők és az újonnan érkezők számára egyaránt izgalmassá tette az idei tábort. Először tanulhattak a résztvevők média és újságírást Vogyerák Anikótól és kritikaírást Juhász Tibortól, továbbá műhelyvezetést vállalt a korábbi évek rendszeres vendége, Kiss Tibor Noé. Kíváncsi voltam, hogyan hatott rájuk az első ízben kipróbált szerep újdonsága, milyen tapasztalatokat szereztek eddig. Mellettük Deres Kornéliát mint gyakorlott műhelyvezetőt kérdeztem a művészeti területek közötti átjárások fontosságáról és a szemináriumi munkáról.

KULTer.hu: Miként lettetek szemináriumvezetők az idei HÍR-en?

Vogyerák Anikó: Papp-Für Jancsi kért fel, akivel sok éve barátok vagyunk, és sokszor dolgoztunk együtt, Hajdúböszörményben korábban forgattam is az írótáborról. Az első COVID-hullám után − amikor egy picit fellélegezhettünk − jutott eszébe Jancsinak, hogy lehetne egy szeminárium, ahol a résztvevők médiáról és újságírásról tanulhatnak. Akkor megkérdezte, lenne-e kedvem ezt a szemináriumot vezetni.

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-07-28 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.