Videó

A Ma7 csatorna videója




Keresés a honlapon:


Arról akartam írni, hogy milyen kivételezett állapotban lenni – Kun Árpád interjú (Szekeres Dóra)

 Kun Árpád / Fotó: Valuska Gábor

Valahogy mindig arról van szó, milyen nyomorult az ember, de arról nincs szó, hogy minden perc, amit túléltél, az egy hatalmas kivétel. De ez a szerencse kötelezettséget is ró rád, hogy bazmeg, akkor már legyél boldog! – Kun Árpáddal könyvhétre megjelent Takarító férfi című regényéről Szekeres Dóra beszélgetett.

Bár a regény hangsúlyozottan különálló alkotás, mégis tematikusan összekapcsolódik a két előző könyveddel, a Boldog Északkal és a Már megint hazavárunkkal, nevezed is őket egyfajta Északi Trilógiának. Mi az, ami összeköti őket és mi az, amelyben elkülönül tőlük?

Először folytatást szerettem volna írni a Már megint hazavárunkhoz, nem akartam elbúcsúzni a szereplőimtől, de aztán rájöttem, hogy mégsem akarom, csak a kezdőlökést adta meg az ötlet a munkához. Szerettem volna egy teljesen fikciós művet írni, amelynek egyes elemei visszaköszönnek az előző könyvekben megismert szereplőkhöz.

Tovább a litera.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-07-12 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.