Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A fesztivál, ahol megkérték a kezemet (Maite Naranjo)

 

Fotó: Polyák Attila

Gyorsan pergő kémdráma, thrillerszerű bosszúfilm, találkozások és leánykérés – ilyen volt a II. Magyar Mozgókép Fesztivál.

A szerző, Maite Naranjo amerikai-ecuadori kettősállampolgár, aki bár nem beszél magyarul, mégis örömmel tér vissza a veszprémi és balatoni helyszíneken megrendezett filmmustrára.

Azóta, hogy megismerkedtem a párommal, minden évben részt veszünk a Magyar Mozgókép Fesztiválon, amelynek prototípusát Veszprém-Balaton Filmpiknik néven, 2020 őszén rendezték meg. A filmes seregszemlére történő látogatásunk mostanra hagyománnyá nemesedett. Mivel valamennyi élmény – természetes és pozitív módon – ragyogó illúzióként jelenik meg az életünkben, szerelemben úszva éltem meg az első filmfesztiválomat: pillangók repdestek a gyomromban, és a tenyeremben vert a szívem, miközben elkezdtem megismerni ezt az én latin-amerikai kultúrkörömtől merőben eltérő kultúrát, a világjárvány idején. Persze, kicsit csalódottnak éreztem magamat, mivel a fesztiválon tartózkodó kevés külföldiek közé tartoztam, de azért ez sem akadályozott meg abban, hogy a játék-, animációs- és dokumentumfilmek mellett a fesztivál különböző rendezvényein felszolgált előételeket, borokat is élvezzem, nem is beszélve a kellemes társaságról. 

Tovább a kulturpart.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-07-12 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.