Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Életakvárium – Nagy Koppány Zsolt: Apucifoci (Gáspár Ferenc)

 

Egyre abszurdabb, egyre groteszkebb tárcanovellák szórakoztatnak Nagy Koppány Zsolt könyvében, ami olyan, mintha az életünk akváriumába bámulhatnánk bele. És valóban szórakoztatnak, mert olyan szerző, aki képes szórakoztatóan csinálni igazi szépirodalmat.

Még egy hét után is jól emlékszem a nagyétvágyú guppira, ami megállás nélkül kergette a nőstényeket Nagy Koppány Zsolt akváriumában. "...tekergeti magát, násztáncot jár, kifordul, befordul, úgy udvarol, hogy bolondul meg, guppi létére kergeti a plattikat is, virgonc, szép, ezt tudja is magáról, feszít, olyan testtartásokat vesz fel, hogy néha megijedek, mindjárt megdöglik itt nekem, aztán rájövök, hogy csak befeszít karizmot és karizmát."
Látom séta közben a néhány centis, kis színes és fürge halat, melyből nekem is volt már gyerekkoromban is, és később, mikor megszülettek a lányaim, látom az akváriumban a nőstényeket, amik "...persze cemendéskednek, kelletik magukat, elfutnak, vagyis elúsznak nagy kacéran, és a növények közül visszapislognak nagy szomorúan, ha Hentes" – így nevezték el a vezérhím guppit a Nagy Koppány családban –, "más fehérnép után néz."

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-06-18 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.