Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Alternatív jövőképek 2057-ből, ahogy a fiatal művészek látják (Hanka Nóra)


Kocsis Gergely: Fapados űrutazás

Kép forrása: MANK

Személyes víziókkal és futurisztikus meglátásokkal várják a látogatókat a MANK Galériában, ahol egyszerre gondolkodhatunk az évtizedekkel előttünk álló korról, társas kapcsolatainkról, technológiai hovatovábbról, mesterséges növényburjánzásról és űrutazásról.

Abban a korban élünk, amelyben a korábban megírt vagy megfilmesített sci-fik játszódtak, sőt már meg is haladtuk – elég csak a legendás, ’80-as években készült Szárnyas fejvadász című mozira gondolni, amelynek eredeti verziójában mindössze 2019-ig láttak előre. Természetes, hogy az embereket foglalkoztatja a jövő, és ez nemcsak a közelebbi, még belátható időre vonatkozik, hanem arra is, amelyet még csak elképzelni tudunk: az évtizedekkel, évszázadokkal előttünk álló világra. Egyesek spirituális síkon, jóslatok mentén közelítik meg a kérdést, mások tudományos alapokon nyugvó előrejelzésekre hagyatkoznak, és vannak, akik szimbolikus dátumokra tekintenek mérföldkőként, mert különleges, sorsfordító jelentőséget társítanak hozzájuk. Ilyenek például a nagyobb, kerek dátumok, mint a kétezres év volt, vagy azok, amelyekben egy-egy szám többször is előfordul, de egyre gyakrabban találkozunk a legkülönfélébb vízióval azzal kapcsolatban is, hogy vajon milyen életre számíthatunk a kétezres évek közepén.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-06-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.