Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Sándor Iván: Növekszik a hideg (Jánossy Lajos)


Sándor Iván – Fotó: Valuska Gábor

A Történelem gépangyalának „röpte”, az emberi sorshelyzetek a folyamatosság-változatlanság ütközésében alakulnak. Ha írsz erről egy regényt, kidolgozol egy esszét, feljegyzel egy hitelesnek látszó gondolatot, eleget tettél a remény követelményének. A Szakadékjátszma szereplőinek útja az ország, a világ, a korszak sötétségébe vezet. – Szakadékjátszma című regényéről Sándor Ivánnal beszélgettünk.

Idén lettél kilencvenkét éves, miképp, hogyan győzöd erővel, alkotói energiával a szakadatlan regényírás, és tegyük hozzá, az esszéírás terheit. Változatlan-e a munkarended? Az adott regényhez szükséges felkészülés tempója?

A mindennapos munka az életformám több, mint fél évszázada. Regény, esszé… húzás, javítás, újraírás. A szervezetek teherbírása különböző. (Évtizedes betegségeim csak rám tartoznak.) Az én szervezetem mostanában érkezik a szigorú figyelmeztető jelzésekhez.

Tovább a litera.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-05-31 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.