Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A Zsolnay Piknik idén az Ukrajnában bajba jutott gyerekeknek próbál segíteni (Szakács Miklós)

 

Az idei Zsolnay Pikniken a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) nem csak a minőségi programokat, hanem a segítségnyújtást is fókuszba helyezte. Három jótékonysági projektet indítanak el a fesztiválon, amelyek teljes bevételét az UNICEF Magyarországnak ajánlják fel. Az UNICEF jelenleg Ukrajnában segíti a a háború miatt bajba jutott gyermekeket és családjaikat.

A jótékonysági projektek közül is kiemelkedő az az összefogás, amelynek segítségével létrejött a Művészet a romok között című kiállítás – derül ki a ZSÖK mai közleményéből. Összesen 37 műtárgy – festmények, grafikák és objektek – láthatók a tárlaton. A felajánló művészek között szerepel többek között Kiss Tibor (Quimby), Nemes Csaba, Gyenes Zsolt és olyan Munkácsy-díjas alkotók, mint Pinczehelyi Sándor és Koronczi Endre.

A műtárgyak egy online aukció keretében kerülnek kalapács alá. A Zsolnay Örökségkezelő a teljes befolyt összeget az UNICEF Magyarországnak ajánlja fel az ukrajnai háború során veszélybe került gyerekek és családok támogatására.

Tovább a pecsma.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-05-16 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.