Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


„A világirodalom nagy alkotásai egyszerre szólítják meg a gyerekeket és a felnőtteket” – interjú Murányi Sándor Olivérrel

 
Murányi Sándor Olivér (Forrás: Coopera)

Erdélyben alig akad gyermek, aki ne ismerné Csipikét, a törpét. A Fodor Sándor író által megalkotott olykor zsémbes, de a hibáiból tanulni képes, erdőben élő kis teremtmény szórakoztató és tanulságos történeteiből most a Coopera szervezésben egy minden generáció számára műélvezetet kínáló ifjúsági opera készül, amely kapcsán a librettó egyik szerzőjével, Murányi Sándor Olivér íróval beszélgettünk.

Az opera a Coopera gondozásában valósul meg. Hogy kerültél kapcsolatba a csapattal, és mit gondolsz arról a hagyományőrző és kultúraközvetítő munkáról, amit végeznek?

A készülő mű művészeti vezetőjének, Molnár Levente operaénekes barátomnak köszönhetően, aki egyben a szomszédom is a Szentendrei-szigeten. Ez a társulat olyan, mint egy nagy család, Nánai Eszter, Bocskor Lóránt és Vadász Dániel nemcsak munkatársaim, hanem barátaim is. Nem ez az első közös munkánk: a Szentendrei-szigeten szervezték meg a Schubertiáda elnevezésű programsorozatot, amire irodalmárokat hívtam fellépni. Ezt a közös munkát követi a most készülő ifjúsági opera. Együtt törekedtünk és törekszünk a Földön nemlétező Tökéletesre. Ugyanazzal az elvvel dolgozunk:

a jobb a jónak ellenfele, a magas minőség ezért mind a hagyományőrzés, mind a kultúraközvetítés szempontjából elengedhetetlen.

Nem túlzok, amikor azt állítom: a Coopera mára a minőség brandjévé vált.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-05-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.