Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A művészvilág már segített, most a nézőkön a sor – interjú Lőrinczy Györggyel – Off-Broadway és Edinburgh a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon

 

Január 20-án reggel, Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum igazgatója írt egy Facebook-posztot a személyes oldalára, lévén hivatalos oldala nincs. A lényege az volt, hogy mivel még nem ismert, mennyi pályázati pénzt kap 2022-re a Teátrum, viszont szeretne Tavaszi Fesztivált szervezni, jelentkezzenek társulatok, művészek, és ha bekerülnek a programba, lépjenek fel csak a nettó jegybevételért.

A posztot 9-kor rakta ki, rengetegen látták.  Azoknak a társulatoknak is kapóra jött az ajánlat, melyeknek pályázatuk teljesítéséhez játszaniuk kell egy adott előadást, és azoknak is, amelyeknek nincs támogatásuk, de szeretnék „tesztelni” produkciójukat Budapesten kívül. A jegybevételt mindkét esetben megkapják.

Lőrinczy György szakmai fejesugrásnak minősítette az ötletét, ami viszont annyira bejött, hogy két év után végre ismét Tavaszi Fesztivállal zárja a telet Szentendre. Mert 9 óra 1 perckor elkezdett pittyegni a telefonja.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-03-22 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.