Videó

A Ma7 csatorna videója




Keresés a honlapon:


Herbál-mágia a világűrből? – Igor és Ivan Buharov: Melegvizek országa (Süll Kristóf)

 

A Buharov testvérek legújabb filmje a felszínen egy egyszerű stílusjáték, de ha jobban belegondolunk, felvételeik szándékosan elrejtett igazságokat tárnak fel. A Melegvizek országa arra keresi a választ, hogy kik próbálják eltitkolni a köztünk élő, mágikus erővel bíró növényi szubsztanciák létezését, és miért?

Már a Képes krónikában is beszámoltak az alattomos módon, hátulról támadó szárcsomós indákról. Ez egy különleges növényfajta, mely az ágyékrészen keresztül juttatja be vöröses spóráit szervezetünkbe, és az emberi méhen keresztül reprodukálja magát. A legkülönbözőbb kultúrák mondáiban megtalálható a növényi ivadéknak életet adó nő mítosza. Az egyiptomiak számtalanszor ábrázolták képi formában is, sőt, némely elmélet szerint Tintoretto Éva-ábrázolásán a nő szemérmét takaró levelek nem valamely közeli növény ágairól lógnak, hanem egy Éva saját testéből kitüremkedő indához tartoznak. 1

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-03-12 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.