Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Nem lehet olyan magabiztosan tervezgetni” – Krusovszky Dénes interjú (Kiss Tibor Noé)

 
(Fotó: Halász Nóra / Krusovszky Dénes szerzői Facebook-oldala)

 

A Jelenkor februári lapszámában ezúttal novellával jelentkezett Krusovszky Dénes. A szerzővel Kiss Tibor Noé készített gyorsinterjút.

A Jelenkor februári számában jelent meg a Drónok című novellád, amely a főszereplője, egy negyvenes férfi révén kicsit mintha visszautalna az Akik már nem leszünk sosem című könyvedben szereplő Lente Bálint figurájára. Mennyire nehéz elszakadni egy karaktertől, aki egy regény írása közben szinte az ember részévé válik?

Elég nehéz, ugyanakkor ez a férfi szerintem nem Lente Bálint. Legalábbis nem volt olyan szándékom, hogy rá utaljak ezzel a mostani novellával. Az egész írásnak viszont lehet hangulati köze a regényhez. Mohácsi Balázsnak – akinek elküldtem a kéziratot – úgy fogalmaztam, hogy ez a számomra inkább egyfajta kivezetés a regény világából. Sok minden összecseng még, a helyszín, a férfi alakja, a halott barát, a borongós horizontok. De lényegében ez már valami más felé tart, valami másnak a kezdete.

Tovább a jelenkor.net cikkére >>>

 

 

  
  

Megjelent: 2022-03-06 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.