Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„A színpadi igazság teljesen más, mint a politikai” – Nádai Péter Két nővér című új drámájáról (Füstös Ildikó)

 

A Két nővért március 14-én, felolvasószínházi előadásként mutatják be a Radnóti Tesla Laborban. Nádai Péterrel, az előadás író-rendezőjével a darab születéséről és a kortárs magyar dráma helyzetéről beszélgettünk.

Miről szól a darab?

Egy budapesti színházban a Két nővér című orosz kortárs dráma bemutatójára készülnek. Az egyik főszerepet köztudottan balliberális, a másikat pedig köztudottan jobboldali-konzervatív színésznő fogja játszani. Mindketten profik, így jó hangulatban kezdődnek el a próbák, de egyszer csak történik valami, ami előhozza azokat a feszültségeket, ideológiai különbségeket, múltbeli hibákat, régi konfliktusokat, amiket nem tudtak megoldani. Egy pillanat alatt elszabadul az őrület, és eljutnak addig, hogy talán végül be sem tudják majd mutatni a darabot. A történetben a kulturális térfoglalás is szerepet játszik, és kibogozhatatlanul összekuszálódik, hogy a szereplők pontosan miért is nem tudnak együttműködni. A tehetség és a tehetségtelenség küzd egymással vagy különböző ideológiák, esetleg hatalmi harc a konfliktus mozgatórugója?

Tovább a kultura.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-03-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.