Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Portré: Csordás Kata (Happ Zsuzsa)

 

Költő, kulturális menedzser – ezer szálon kapcsolódik a kultúrához. Mondhatni, belenőtt az irodalmi közegbe, szerzőként mégis későn érőként tekint magára. Munkája során pedig azon dolgozik, hogy a kultúra minél több emberhez eljusson határokon innen és túl.

Az a gyanúnk, hogy Katának eleve kultúra csörgedezik az ereiben. „A családi hátterem miatt nem nagyon volt kérdéses az utam a kultúrához, abban nőttem fel. Volt bennem szociológiai érdeklődés is, de a társadalomtudományok is érdekeltek, és a társadalmi problémák kérdései is közel álltak hozzám, ám a bölcsész vonal erősebbnek bizonyult. Esztétika-magyar szakot végeztem, majd könyvkiadói szakirányú továbbképzésre jártam. Voltam szerkesztő a Jelenkor Kiadóban, később szabadúszó szerkesztő, kiadványszerkesztő, most pedig nemzetközi projektekben dolgozom, főleg kulturális területen. Szeretem a munkámban, hogy sok emberhez tudok kapcsolódni és nagyon sok helyre eljutok, megismerem mások életét és kultúráját. Különböző nemzetközi és határokon átnyúló projekteken dolgozom, illetve menedzsment és kommunikációs feladatokat is csinálunk másoknak. Most éppen egy horvát-magyar program keretében a P’Art projekten dolgozunk a Jelenkorral és egy eszéki folyóirattal, ami egy irodalmi, képzőművészeti és zenei együttműködés”. Kata nevéhez olyan programok is kapcsolódnak, mint az Irodalmi Diszkó vagy a legutóbbi Made in Pécs Fesztivál nemzetközi fellépőinek megszervezése. 

Tovább a madeinpecs.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-02-18 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.