Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Jó volt az artportal képszerkesztőjének lenni! (Erdei Kriszta)

Egy lap képszerkesztőjének lenni egyrészt favágó munka, ahol többnyire minden azonnal kell és ingyen, de jogtiszán, másrészt tanulási folyamat, mely során a szcéna szereplőinek életébe és lehetőségeibe, reprezentációjának alakulásába lehet bepillantani a dokumentumok segítségével.

Nem árulok el titkot azzal, hogy kép és kép között, az ábrázolt téma azonossága mellett is, nagy különbség van. A választott forma bizonyos értelmezési evidenciákat jelent, melynek dekódolását a virtuális képözön befogadásán edződött néző jó, ha észreveszi, érti. A szerkesztés a kommunikáció ezen rétegeit erősítheti fel. 2017-ben, az artportal.hu felületének megújításakor kerültem a magazinhoz, az új képmezők mérete igényelte képszerkesztő bevonását. A helyzet nem volt ideális, hiszen a képekre nem volt külön költségvetés, de a szimpatikus stáb meggyőzött arról, hogy érdemes belevágni a munkába. Ez alatt a közel öt év alatt a képekre mint önállóan is informatív tartalomra tekintettem, mellyel a szöveget nem csupán illusztrálni, feldobni lehet, hanem az adott témában releváns vizuális kommentek árnyalják, formálják a verbális réteget. 

Tovább az artportal.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-01-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.