Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Titokzatos szabad akarat – Bene Zoltán műhelyesszéje

 

A Szegeden élő Bene Zoltán Isten, ítélet című regényében lényegében a 2018-as Áramszünet című könyvének előzményeit írta meg. Az utóbbi a civilizáció végnapjainak a története, az előbbi pedig az összeomlás eredőinek krónikája, amit követve az 1300-as években kalandozhat az olvasó.

Az Isten, ítélet című regény, amelyről – Juhász Tibi barátom megtisztelő kérésére – egy számomra teljesen ismeretlen, sosem próbált műfajban ( műhelyesszében) kell most írnom, oroszlánrészben a 14. századi Magyarországon és Itáliában játszódik, Károly Róbert és Nagy Lajos uralkodásának idején. A regény központi alakja egy Szórád Lőrinc nevű, Szeged környéki kisnemes, aki részint kunok közt nevelkedik. Tizenhat évesen, édesapja régi ismerősének, Zách Feliciánnak a kíséretében kerül a királyi udvarba, és aktív résztvevőjévé válik az I. Károly (ismertebb nevén Károly Róbert) és családja elleni merényletnek, amennyiben megmenti az uralkodót, a királynét, Erzsébetet, valamint a hercegeket, Lajost és Andrást.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-09-11 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.