Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Túl sok, túl kevés – Lassú élet. Radikális hétköznapok a Ludwig Múzeumban (Fazekas Ildikó)

Szelektív hulladékgyűjtés. Textilszatyor. Hazai termékek vásárlása helyi termelőktől. Megosztás és közösségi használat. Számos egyéni lehetőség részt venni a globális küzdelemben – ilyen hétköznapi aktusok szerepelnek hol nyíltan, hogy rejtettebb formában a Ludwig Múzeum aktuális kiállításán.

Mi más mutathatná meg erősebben egy téma jelenvalóságát, mint az, hogy beleavatkozik a normál élet menetébe? Épp ilyen módon maradt aktuális, vagy talán lett még inkább az a Ludwig Múzeum Lassú élet. Radikális hétköznapok című kiállítása, amelynek megnyitója a járványhelyzet miatt egy évet késett. Az eltelt időszak hétköznapi megtapasztalása valamennyiünk számára hordozott radikális élményt, amely beindíthatott számos tudatosítási folyamatot a privát életünkkel kapcsolatban, a kiállítás pedig ehhez hasonlóan kíván rámutatni globális környezeti, gazdasági és társadalmi problémák hátterére, emellett pedig alternatívát is kíván nyújtani fenntarthatóbb módszereket célzó művészeti pozíciók bemutatásával.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-08-31 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.