Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Felfrissülés – A 49., megújult Tokaji Írótáborról (Gáspár Ferenc)

A nagy múltú Tokaji Írótábor idén megújult – pergőbb lett, interaktívabb, ám megőrizte a hely hangulatából és a fontos, érdekes témákból, az összegyűlt alkotók aurájából fakadó régi varázsát is.

Szívesen adnék egy könyvet – mondom Lacinak, a szállásadómnak Tokajon, a 49. Írótáborba érkezésemkor, rögtön az első napon. – Szeretnek olvasni? – kérdezem a harmincöt körüli fiatalembert.

Én nem olvasok – feleli az egyébként roppant szolgálatkész és minden problémára nyitott Laci. – Elvagyok az okostelefonnal! Ellenben a nagymama! Ilona mama nyolcvannyolc éves, és már volt az év olvasója is! Kiolvasta az egész helybéli könyvtárat.

 

Ez volt a felütés itt, Tokajon, de időnk sem volt elmerengni a világ változékonyságán, mert egy a korábbiaktól annyira eltérő, programokkal dúsított és pörgő Írótáborba érkeztünk, hogy észre sem vettük, és máris elröpült a három nap, mi pedig egyik ámulatból a másikba estünk. És ezt nem a kincstári „smúzolás” mondatja velem. Az előző évekhez képest tényleg, mintha ez a mostani nem is ugyanaz a tábor lett volna, és ez nem feltétlenül a tematikán, vagyis az Irodalmi intézményrendszer és kortárs kultúra a V4 országokban témáján múlott.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2021-08-30 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.