Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A Forensic Architecture visszavonta munkáit saját manchesteri kiállításáról a galéria ellentmondásos akciója nyomán (Nagy Gergely)

A manchesteri Whitworth galéria levett egy falszöveget, amely a palesztinokkal szolidáris üzenetet tartalmazott, erre a Forensic Architecture visszavonta összes munkáját, így idő előtt bezárt a kiállítás.

A londoni székhelyű Forensic Architecture csoport, amely oknyomozással és politikailag kényes ügyek, sok esetben bűnesetek felderítésével, tudományos alaposságú feldolgozásával foglalkozik, nem egyszer konfliktusba kerülve kormányzatokkal és kormányszervekkel, gyakorlatilag bezárta saját, Cloud Studies című kiállítását a manchesteri egyetem galériájában, a Whitworth-ben, amely eredetileg október közepéig lett volna látogatható. A Forensic Architecture, amely a Turner Prize jelöltjei között is szerepelt, önmagát nem művészcsoportként határozza meg, de rendszeresen mutatja be munkáit képzőművészeti kiállítóterekben, mert a galériákat a társadalmi diskurzus, a vita helyszíneinek tekinti – a csoport munkásságáról az artportal is írt, itt és itt.

Tovább az artportal.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-08-25 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.