Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Nézegető – Rezsonya Katalin Gleccsertakaró című alkotásáról (Gálosi Adrienne)

A vidéki magyar művész persze nem utazik a Rhône-gleccserhez, nem csomagol, nem installál, inkább tartja magát Kenneth Clark 1949-es, mára sokat kritizált írásának címéhez: Landscape into Art” – Gálosi Adrienne ír Rezsonya Katalin Gleccsertakaró című alkotásáról.

 

Az első pécsi Lokart képzőművészeti fesztivál keretében pécsi művészek munkáiból nyílt kiállítás két helyszínen: a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Házában található Martyn Ferenc Galériában. Az 1970-es Mozgás ’70 című legendás pécsi neoavantgárd kiállítást ismét megidézendő (’90-ben már volt egy ilyen tárlat), a kiállítás hívószava most is a mozgás lett. Két külön szakmai zsűri bírált és adott díjakat az általuk kiemelkedőnek ítélt művek alkotóinak. E rövid írásban sem a fesztivál egészéről, sem a kiállítás teljes anyagáról nem tudok szólni. Egyetlen munkáról, Rezsonya Katalin szobrászművész alkotásáról írok.

 

Tovább a jelenkor.net cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-08-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.