Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Utazás a képeim körül – Beszélgetés Gergye Krisztiánnal és Kígyós Fruzsinával (Vlasics Sarolta)

A szentendrei MűvészetMalom udvarán július 29-én, a Kőszegi Várszínházban augusztus 3-án élőben és tovább gondolva jelenik meg a Szinesztézia című előadás, amihez a Ferenczy Múzeumi Centrum nyújt szakmai támogatást. Gergye Krisztián táncművésszel és Kígyós Fruzsina művészettörténésszel beszélgettünk. VLASICS SAROLTA INTERJÚJA.

Revizor: A mostani bemutató mennyire más, mint az online változat volt? Mások a hangsúlyok?

 

Gergye Krisztián: A videoperformanszon az eredeti méretű mű előtt táncolok. Ebből készítettünk kisfilmet, ahol videotechnikával segítjük a művészetek közti átjárást, keresve a tánc és a festészet kapcsolódási lehetőségeit. Az élő Szinesztéziában az a nagyon izgalmas, hogy az eredeti műveket vetítve használjuk fel. Így nagyon kisméretű műveket is be tudtam válogatni a sorozatba, hiszen föl lehetett őket nagyítani. Érdekes filmmé vált az anyag, amiben táncolunk. És mindezt kiegészíti, hogy az eredeti műveket a két felvonás között meg lehet nézni a MűvészetMalomban, sőt július 27-én megnyílik egy kvázi Szinesztézia-tárlat, amiben az összes műalkotás már megtekinthető a premier előtt. Ez lehetőséget ad a nézőnek, hogy előre megismerkedjen a vetített anyaggal.

 

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-07-27 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.