Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Grafitbőrönd – Olga Tokarczuk: Az elveszett lélek; ill. Joanna Concejo; ford. Kellermann Viktória (Szabó Imola Julianna)

vonalak

Joanna Concejo elismert lengyel illusztrátor, akinek egyedi és könnyen felismerhető rajzaival számtalan izgalmas könyvben találkozhattunk már, köztük az egyik legfrissebb a tenger témájával foglalkozik. De nagyon kivételes a koreai felkérésre készült Piroska és a farkas interpretációja is. Meghitt és részletgazdag rajzaiba könnyen bele lehet helyezkedni, miközben a vonalvezetésében van valami mély nyugtalanság és idegenség, ami lehetővé teszi, hogy ne csak” gyerekkönyv-illusztrátorként gondoljunk rá. Amikor a munka módszeréről vall, akkor a kép és a szöveg kapcsolatát nem a szolgálatban, hanem a párhuzamosságban látja. A párbeszédben. Eisenstein 1+1=3 gondolatában is egy ilyen találkozást vizionál. Az elveszett lélek különleges felépítésében Concejo a grafikák közé zárja a szövegfoltot, mintha egy grafit vonalakkal átszőtt mellkasba rejtené a betűket. Négyzethálós, patinás barna lapok, szinte érintésre elkenhető kontúrok elé, és mögé. Finom és látványos megoldásokból épül fel a könyvváz. Textúrák és vonalak rétegeiből, amit két dramaturgiailag fontos ponton tör csak át” a pausz papír tejszerűsége. 

Tovább az alfoldonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-07-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.