Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Ugyanolyan szellemiségben, szabadon, függetlenül fogunk üzemelni, mint idáig” – Interjú Nagy Zsolttal, a Dürer Kert ügyvezetőjével (Várkonyi Zsolt)

Úgy érezzük, hogy valami egyedi dolgot hoztunk létre, és ezt nem szabad elengedni” – mondja Nagy Zsolt, a Dürer kert ügyvezetője, akivel a Zuglóból Budára költöző szórakozóhely elmúlt éveiről és jövőjéről beszélgettünk.

Új helyszínen folytatja működését a fővárosi könnyűzenei élet egyik meghatározó klubja, a Dürer Kert. A 2008-ban indult szórakozóhely bezárásáról régóta jelentek meg hírek és találgatások – az üzemeltetők tavaly ősszel jelentették be, hogy a Dürer Kertnek és a Keleti Blokk próbaterem-komplexumnak is költöznie kell az Ajtósi Dürer sorról. Az egykori ELTE-ingatlanon található épületet mára teljesen lebontották, a klub az újbudai Duna-parton, a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásánál nyit újra. Nagy Zsoltot, a hely ügyvezetőjét és tulajdonosát kérdeztük a bezárás körülményeiről, az elmúlt egy év nehézségeiről, az új helyszínről és a Keleti Blokk jövőjéről.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-05-20 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.