Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Mit kíván a magyar nemzet? Le a csomós tökfőzelékkel! – Kollár Árpád - Grela Alexandra: Félbevágott március

Március idusáról nekünk, magyaroknak nem csak, illetve nem elsősorban Julius Caesar neve jut eszünkbe, hanem Petőfié, Táncsicsé, Vasvári Pálé, Jókai Móré… és biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki most olvassa ezt a recenziót, tudná még folytatni a névsort. Az 1848. március 15-ei eseményekre, miként tavaly, úgy idén is nagy ünnepségek nélkül, csendben emlékezünk: a rendhagyó ünnepre a Csimota Kiadó egy olyan rendhagyó papírszínházzal jelentkezett, amelyben az évről évre felsorolt nevek egyike sem szerepel.

Mielőtt még rátérnék a bírálatra, hadd reflektáljak röviden a saját kritikusi pozíciómra is. Különös vállalkozás papírszínházról írni, hiszen bár a gyerekekhez szóló művek nagy része attól válik élővé, hogy a szülő vagy pedagógus mesél, mondókázik, verset mond a gyereknek, ezek a szövegek mégis leválaszthatóak valamennyire a szóbeliségről, és írott formájukban is interpretálhatók. 

Tovább az alfoldonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-03-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.