Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Műterembejáró / Verebics Ágnesnél jártunk

A MANK képes interjúsorozattal hozza közelebb a kortárs alkotóművészek mindennapjait. Műterembejáró címmel a művészeket saját alkotói közegükben mutatjuk be, ami sok esetben az otthonuk, lakóterük is. A sorozat hetedik részében Verebics Ágnes műtermébe pillanthatunk be, megismerve a művészt is.

Mit jelent egy saját műterem az Ön számára? 

 

Számomra a műterem egy privát sziget, a legfontosabb tér, hiszen itt hozom létre, amit létre kell hoznom. Ez az a hely, ahol úgy létezem, úgy tartok rendet, vagy káoszt, ahogy akarok. Én tipikus „káoszműtermes” vagyok. Ezalatt azt értem, hogy nincsenek élére állítva az ecseteim. Nagyon sok tárgy vesz körül, ami inspirálja a munkámat. A MANK jóvoltából egy kitűnő műteremlakást van szerencsém használni. Bármikor dolgozhatom és folyamatosan pöröghet az agyam a képeken, már nem gátol a távolság, minden technikai eszközöm egy helyen van. Végre nem kell össze-vissza rohangálni és ötleteket jegelni a távolságok miatt.

Tovább az alkotomuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-03-20 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.