Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Zenét szerez a rendszeresség – interjú Kecskés D. Balázzsal

Kecskés D. Balázs Junior Prima Díjat elnyert zeneszerző, a fiatal tehetségek táborának oszlopos tagja, akiben közel azonos racionalitás és irracionalitás dolgozik, miközben komponál, újat alkot, és végeredményben kérdések megfogalmazására ösztönöz a művészetével.

Interjú előtt, reggel, majd napnyugtával újra és újra Kecskés D. Balázs Partita for Piano című darabját hallgattam. Nem bántam, hogy elnyomja a déli földrészről lassan visszaérkező dalos madarak énekét, hogy a székhez ragaszt, és egy pillanatra minden megáll. Hálásak lehetünk ennek a fiatal művésznek, aki alázattal, szerényen, mégis ereje teljében és annak tudtában megállás nélkül dolgozik.

Zeneszerzés: más szóba se jött?

Azok közé tartozom, akiknek nem voltak nagy pályaválasztási dilemmái: számomra korán világossá vált, hogy ez az utam. Hatéves koromban, a hangszeres tanulmányaim megkezdésével egy időben – sőt ami azt illeti, előtte is – már írogattam darabokat.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-03-07 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.