Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Paint The Town Pécs (Happ Zsuzsa)

Tudjuk, hogy Pécs a magyar Liverpool, de mostanában arra gyanakodtunk, hogy már a bristoliak is irigykednek ránk, és Banksy valamelyik haverja a Brexit hatására Pécsre helyezte át székhelyét és beiratkozott a PTE magyar szakára: a város különböző pontjain tűnnek fel ugyanis magyar szerzők arcképei és időnként szövegei is. Sikerült eljutnunk az irodalmi street art-projekt mögött álló PaintTheTownPécshez, aki mesélt nekünk a munkáiról – természetesen az inkognitóját megőrizve.

Minden egy könyvvel kezdődött. A vírus első hullámának idején egy barátom ajánlotta Bartis Attila A nyugalom című könyvét. Az olvasás olyan élményt nyújtott, amit nem tudtam magamban tartani. Ennek nyomán csodálkoztam rá, hogy a baráti körömben milyen sokan és milyen sokfélét olvasnak, mégis erről csak felületesebben beszélgettünk eddig” – ez volt a személyes motivációja az alkotónak, ami rögtön cselekvésre sarkallta. „Így történt, hogy 2020-ban, az édes rokkanás évében, az olvasás mellett egy másik régi-új hobbimmat felhasználva gondoltam visszacsábítani az olvasáshoz azokat, akiknek hozzám hasonlóan valamilyen oknál fogva régen volt már könyv a kezükben és talán csak egy ilyen jelre vártak.”

Tovább a madeinpecs.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-02-15 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.