Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


66 év – 66 minimál – Kovács Bodor Sándor születésnapi online fotókiállítása

Az első ötletem az volt, hogy a 66. születésnapomat megérve, és a közismert 66-os útból kiindulva, csokorba szedem hatvanhat street-fotómat.

Mint tudjuk, a Route sixty-six a leghíresebb 66-os szám, az út, ami 1938 óta köti össze Chicagot Los Angelessel, ma már hivatalosan is jogosult a „Történelmi” jelzőre. A kilencvenes évektől óriási iparággá fejlődő turizmus többek között ezt a legendát is föltámasztotta tetszhalott állapotából, így mára új életre kelt a régi történet, amit 1946-ban megénekelt Net King Cole, és 1951-ben egy 36 méteres papírcsíkra három hét alatt legépelt Jack Kerouac, On he Road címmel. (Bár a három hét ez esetben a mítoszok körébe utalandó, mert az író, mint utóbb kiderült, évekig készített jegyzeteket a naplójába, és ezeket mind fölhasználta a regény leírása során.)  Egy szó, mint száz, ma már újra bisztrók, benzinkutak és motelek szegélyezik a felújított 66-ost, keresztül az államokon.

 

Nekem egyetlen fotóm sincs róla, nemhogy hatvanhat. De még országutakról sincs. Lehetőségként maradt a Streets 66, azaz 66 utcai fotó. Aztán mire összeválogattam, kiderült, hogy a többségük már jó néhány helyen szerepelt, az ismétlés pedig az unalom szülőanyja leginkább, pláne az interneten. 

Tovább a librarius.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-01-27 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.