Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Farkasbőrbe bújt ártatlanság (Hári Dániel)

Amikor már azt hinnéd, leáldozott a rajzfilmek korának, bejelentkezik az észak-ír zseni, Tomm Moore új alkotásával, a Wolfwalkersszel.

Wolfwalkers nem csak azért megkerülhetetlen termése a 2020-as filmkertnek, mert történetesen elképesztően jó vagy mert a kétszeresen Oscar-díjra jelölt Moore készítette – kooperációban Ross Stewarttal, aki Moore előző filmjeiben a látványtervezésben dolgozott –, hanem mert ír 2D-animációként jelenleg eléggé marginálisnak, rétegfilmnek tekinthető, mégis betört a mainstream-piacra. A művet az Apple TV+ vette műsorára, és tekintve a streamingnézők egyre terebélyesedő táborát, ezzel valószínűleg jóval nagyobb népszerűségre tesz szert, mintha csak fesztiválokon és -- a vírus után – művészmozikban vetítenék. A Wolfwalkers felkarolása nem csak nagy jófejség az Apple részéről, hanem egyben bátor húzás is, és abban is biztos vagyok, hogy jó befektetés, ráadásul a popkulturális mainstream diverzitásának is nagyon jót tesz.

Tovább a kulturpart.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-01-18 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.