Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A kortársdrámának branddé kellene válnia – Beszélgetés Drubina Orsolyával, Kutszegi Csabával és Zalai Szilveszterrel (Török Ákos)

Tulajdonképpen egy nap alatt létre lehet hozni egy olyan előadást, amely a nézőnek is élmény, és mellette a színházi szakma figyelmét is fel lehet hívni vele egy-egy szövegre…”

A Líra és Logika Teátrum nyolcrészes sorozatának minden egyes estjén egészen pontosan ki fog derülni, hogy „itt mire gondolt az író”, ugyanis ismertebb és kevésbé ismert szerzők szcenírozott olvasószínházi előadásként maguk állítják színpadra darabjaikat. Első alkalommal Kutszegi Csaba Francia négyes című munkája látható a Jurányiban, október 19-én. Kutszegi Csaba ötlet- és projektgazdaként is jegyzi a sorozatot, Drubina Orsolya amellett, hogy a második bemutató szerző-rendezője, egyben „hangyaszorgalmú háttérmunkásként bábáskodik” az előadások létrejötte mellett, Zalai Szilveszter pedig, aki most végez az SzFE dokumentumfilm-rendező szakán, az előadások rögzítéséért, valamint a hang- és fénytechnikáért felel. Nem csupán a különös kezdeményezésről, szövegminőségről, egomániáról és az első bemutatóról beszélgettünk, de szóba kerültek a színházak és független társulatok zárt szerzői körei, miként az is, hogyan lehetne elérni, hogy már maga „kortárs” jelző ne ijessze el a legtöbb embert.

 

Hogyan látjátok a kortárs magyar dráma helyzetét?

Tovább a kutszelistilus.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-12-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.