Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


H. úr hagyatéka – Lázár Balázs kötetéről (Kovácsné Kiss Csilla )

Kísért a múlt, s űz a jelenné bomlott kétségbeesés,
az Idő nem létezik, örök szabadesés.”
(Lázár Balázs)

Zuhanjunk együtt, Kedves Olvasók, a létezés időtlen és tér nélküli dimenziójába egy verseskötet segítségével! Fedezzük fel a titokzatos H. úr hagyatékát, mely alkalmas arra, hogy átjárót nyisson a színházból a költészet felé, elmossa a határt a képzelet és valóság, a múlt és jelen között! Vigyázzunk! A feltáruló világ kételyekkel, kérdésekkel fogadja a hagyaték iránt érdeklődőt. Akkor vágjunk bele a felfedező olvasásba, ha nem zavar minket, hogy nem tudjuk, a képzelt múlt nyomasztó légköre terjeng-e, vagy a kitalált jelen félelmei csapnak-e arcunkba: Talán mindez nem is fikció? Hol kezdődik és ér véget a versek művészi világa, hol találkozik a valóságunkkal, a minket körbeölelő jelennel?

 

            Lázár Balázs, színművész-költő kultúrmissziójának fontos állomása a H. úr hagyatéka című kötet. Mint egy beavató előadás, úgy formálódnak a versek előttünk. A színész azonosul a szerepével, vagy a szerep formálja az előadót? A költő mutatja be kívülről a színpad világát, vagy a színész üzen a líra segítségével? H. úr Shakespeare töprengő hőse, aki Hamletként egzisztencialista filozófus, Heideggerként bölcselkedő apa a bűzlő Dániában-Budapesten-Valaholavilágban.  

Tovább a vorospostakocsi.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-11-23 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.