Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Rájöttem, hogy nem értem a saját országomat” – Interjú Borisz Akunyinnal (M. Nagy Miklós)

A Fandorin-könyvek szerzője, a történész-japanológus-krimiiíró Borisz Akunyin idén virtuálisan a Pestext Fesztivál vendége volt. Kiadója és fordítója, M. Nagy Miklós beszélgetett vele.

 M. Nagy Miklós: Ha az ember Borisz Akunyinnal beszélget, úgy tűnhet, hogy csupán egy ember áll előtte. De ez csupán illúzió. Legalább négyen vannak. Grigorij Salvovics Cshartisvili Borisz Akunyin álnév alatt szórakoztató irodalmi műveket ír, ő a Fandorin-sorozat szerzője. Emellett ír komoly irodalmi műveket is, itt az Aristonomia című regényére és az irodalomtörténeti műveire gondolok. Cshartisvili történész is, aki az orosz állam történetét írja meg több kötetben. Emellett tudós japanológus, a japán irodalom fordítója, és ha ez nem lenne elég, politikai aktivista is. Egyszóval: a legnépszerűbb kortárs orosz író áll ma itt előttünk, aki egyébként Franciaországban él. Az első kérdésem pedig ennek megfelelően az, hogy miért Franciaországban, a szeles, esős Bretagne-ban él a legnépszerűbb orosz író? Az olvasmányaim alapján nem tűnik kellemes helynek, vagy tévedek?

Tovább a 1749.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-11-13 19:30:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.