Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Képeskönyv az ürességről – Roy Andersson: Om det oändliga / About Endlessness / Történetek a végtelenségről (Gyöngyösi Lilla)

Történetek a végtelenségről egy, az Ezeregy éjszaka meséi által ihletett pasztell-rémálomban viszi tovább Roy Andersson szélsőségesen kimunkált, cserébe nem túl nézőbarát stílusát.

Roy Andersson az egyik legerősebb szerzői vízióval rendelkező kortárs skandináv rendező, aki nem árul zsákbamacskát: ha valaki Andersson-filmre ül be, az borítékolhatóan sivár társadalomkritikát, abszurd humort, rengeteg távoli állóképet és hosszúbeállítást kap. A hírnevét az 1970-es Svéd szerelmi történettel megalapozó, később 25 éves szünetet tartó rendező a 2000-es Dalok a második emeletről című visszatérésével alakította ki azt a stílust, amit legutóbb az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről-ben kamatoztatott. A 2019-es Velencei Filmfesztiválon a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlánt elnyerő Történetek a végtelenségről továbbhalad ezen az úton, ezúttal azonban csak a rendező legelszántabb rajongóihoz szól.

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-11-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.