Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Holtai Gábor és Veres Attila: Szeretnénk veszélyes filmeket csinálni Interjú a Második kör alkotóival (Horváth Bálint)

A Második kör című kisfilm egy olyan ijesztő, alternatív Magyarországot ábrázol, ahol egy fiatal párnak szigorú bizottság elé kell járulnia, hogy több, gyötrelmes forduló során engedélyt kaphassanak saját gyermekük megszületésére. A Lovas Rozi, Molnár Áron és Znamenák István főszereplésével készült disztópikus alkotás a BuSho fesztiválon elnyerte a diákzsűri díját, a héten pedig a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik. Holtai Gábor rendezővel és Veres Attila forgatókönyvíróval a bürokráciában rejlő horrorról, a pitching-helyzetek visszásságairól, és a kellemetlenül ismerős fehér borítékokról is beszélgettünk.

A film szereplőinek részletesen prezentálniuk kell a bizottságnak, hogy milyen életet terveznek a gyeremeküknek. Az anyajelölt azt a tanácsot kapja, hogy a gyereket érdemes egy erős mondatban összefoglalni. Ti mivel foglalnátok össze a Második kört?

Veres Attila: Kísérlet egy magyar disztópia megteremtésére.

Holtai Gábor: Olyan film, ami megpróbálja releváns módon vizsgálni az állam és az állampolgár kapcsolatát.

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-10-16 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.