Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Ahogy végignézem az életem, nagyon szerencsés vagyok” – Horváth Illés interjú (Gáti Katalin Teodóra)

Állandó gyerekszereplőként nőtt fel a filmek és színházak világában. Los Angeles és Cannes filmfesztiváljaira járt édesapjával, és alig múlt kilenc, mikor Ruszt királydrámájában Gálffi László mellett állhatott a színpadon. Ezt több mint két évtizeddel később megismételték ők ketten, csak más helyszínen, más darabban. Horváth Illés a színjátszást menet közben rendezésre cserélte: az Édes Charityt a napokban mutatták be Nyíregyházán.

Horváth Illés jelenleg nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője, egyébként pedig szabadúszó színházrendező. 2018 óta nyolc darabot rendezett, és a tervek szerint idén még kettő vár rá. A napokban volt az általa rendezett Édes Charity című Broadway musical bemutatója Nyíregyházán.

A Bob Fosse-táncjáték az első musicalrendezésed. Mesélnél róla?

Az eredeti Sweet Charity musical a Cabiria éjszakái című Fellini-film alapján készült, ami az 50-es években az Oscar mellett számos egyéb díjat is besöpört. ’66-ban azután ebből született a Broadway musical, amelyet Bob Fosse rendezett. Amikor én választhatok darabot, első olvasásra érzem, hogy van-e közöm a történethez érzelmileg, vagy nincs. A Sweet Charitynél tudtam, hogy van, és ezután már maguktól jöttek a sorsszerű találkozások.

Tovább a kultura.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-09-14 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.