Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Önarckép tájjal – Pruzsina Kata ötvös munkái és tanulmányrajzai

 

 

Kicsi korom óta nagyon szerettem rajzolni, barkácsolni és alkotni. Mindig is ez jelentette számomra a kikapcsolódást, ez volt a hobbim.

Már általános iskola 6. osztályában elhatároztam, hogy a jövőben mindenképpen valami művészettel kapcsolatos területen szeretnék dolgozni, azon belül a művész tetoválás vonzott.

7.-es koromtól magán rajzórákat vettem, hogy tovább fejleszthessem a rajztudásom, majd amikor szóba jött a továbbtanulás a Pécsi Művészeti Gimnáziumon kívül más nem is nagyon szerepelt a listámon. Ezután minden időmet és energiámat belefektettem a rajzórákba, hogy kellő képpen felkészüljek a felvételire. Az ötvös szakról az akkori rajztanárom mesélt, és ösztönzött arra, hogy jelöljem meg ezt a szakágat.

2018-ban sikeres felvételi után megkezdtem a tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum ötvös szakán. Nagyon megtetszett ez a hivatás, és a fémmel való alkotás, munkálkodás. 11.-es koromba félretettem kicsit a tetoválással kapcsolatos gondolatokat, és jobban vonzott az ékszerészet, mint jövőbeli munka. 1 évvel később ez halványulni kezdett, újra feljött bennem mennyire is érdekelt a tetoválás, konkrétabban a művésztetoválás, és azóta is ebben tudom jelenleg a legjobban elképzelni magam, és úgy érzem, ezzel foglalkoznék a legszívesebben.

2023-ban sikeresen megszereztem a hivatalos ötvös szakmát.


Pruzsina Kata: Vizsgamunka – Növény gyűrű kollekció (sárgaréz)


Pruzsina Kata: Ledes lámpa (vörösréz)


Pruzsina Kata: Kutya fog tartó emlék ékszer (fa)

 

Tovább a Galériába >>>

 

 

 

  
  

Megjelent: 2023-07-15 06:00:00

 

Pruzsina Kata (Pécs, 2003)

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.