Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Karcol(g)atok – Marton-Ady Edina: Alvásgyakorlatok

 

 

 

 

Alvásgyakorlatok

 

Akkor kapcsoljunk be relax zenét, hátha segít aludni. Az elsőben vízcsobogás, hangosan majd halkan bluggyan, egy perc múlva már inni indulok, valami kínzó, kegyetlen szomjúság gyötör. A második verzióban fehér zaj. Igyekszem ellazítani kezem és lábam, kényelmes testhelyzet, de csak sistereg, sistereg fülemben a semmi, érzem a mellkasomban bontakozó durcás gombócot, elég, elég már...

Harmadik. Varázslatos szám, menni fog. Madárdalos, csicsergős, falombokat mozgató nyár a fülemben, szél szalad, az agyam nem ellazul, betölti ezt a zöld, élettel teli teret, sóhajtva kelek fel és gyorsan leírom a fél oldalnyi szöveget...majd holnap folytatom.

Nem megy ez nekem, hagyni kellene, aztán forgolódva egyszercsak belehullani az álmatlan hánykolódásba, mint eddig, de kattintok. Dunyhahangú férfi beszél hozzám angolul, érezzem a vállam, a karom, lazítsam el az ujjaimat, mindjárt alszom is, búgja, duruzsolja, de én csak vigyorgok a sötétben, aztán az utolsó próbálkozás.

Eső, vihar, dorombolva induló majd robbanó mennydörgések, kopog a víz az ablakon...egyre jobban zuhog...szeretem a vihart, nagyon szeretem, elalszom.

 

 

  
  

Megjelent: 2023-03-05 06:00:00

 

Marton-Ady Edina (1979)

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.