Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Kakaópercnyi villanatok – Amikor egy betű hiányzik

 

Amikor egy betű hiányzik

 

Esti Kornél már több órája kísérletezett ezzel az E betűvel, amit a kezében tartott. De minden törekvése hiábavaló volt. Rányomni, ragasztó, feszegetés, átkozódás: mindhiába. Az E betű már nem akart visszatérni a helyére, és a laptop harmadik sorában ott éktelenkedett egy fekete rés. Tanácstalanul nézte. Ez a szerkezet alkotja már a szöveget. Ez a csodálatosan elképesztő valami, amiről soha nem tudta, hogyan működött. Ludwignak nevezte Wittgenstein után, de csak maguk közt. Manapság már csak e nélkül a betű nélkül teremtődhet meg a szöveg. Felnézett a pasztelsárga falra, ahol ott éktelenkedett Rund Anna képének a helye. Hiába vette le azt a képet, ahogy odanézett, ott volt még mindig benne, ott a fejében, ami általában fájdalommal töltötte el, de most bátorságot adott neki. Semmi gond, akkor E betű nélkül írok nekik, úgy is lehet. Kortyolt egyet a letört fülű bögréjéből, miután kényelmesen lekuporodott a székére, és nekikezdett.

CÍMZETT: szabómagda@messze.hu, adso@egykor.com

TÁRGY: Jól van na, gratulálok

Sziasztok, igazán jó játék volt így írni, párbajozva, és ugyanakkor gratulálok, Magda. Tudom, hibáztam, vagy inkább őszintén szólva csaltam. Vajon tudják már az olvasók, hogy Babits volt valójában a szerző? Babits írt, vagy talán az ő szavai járták át az írást? Ki tudja? Sajnos úgy tűnik, hiábavalóan, ám kicsit mégiscsak élt az olvasók számára.

Szóval gratulálok, na!

Szép napot!

Kornél


Elégedetten nézte a szövegét. Hát mégis sikerült E nélkül megírnia. Lehajtotta Ludwig fedelét, és elégedetten nyújtózott el a székén. Az ablak felől váratlanul furcsa zajra lett figyelmes. Valami mély mormogás, olyasmi, amilyet még korábban soha nem hallott. A Cicatrix stellarum lábánál egy fekete valamit látott. Nem tudta, mi lehet.

  
  

Megjelent: 2017-03-07 17:00:51

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.