Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


Balogh István: Mesebor

 

 

 

 

 

Balogh István: Mesebor

 

(Fülszöveg)

 


      Színjátéktár sorozat         Illusztráció: Balog Béla

 

Hogyan fordulhat elő, hogy a fáradhatatlanul szilárd alapot, egyensúlyt kereső egyén számára egy öreg eperfán lógó, évszázados hinta a legbiztosabb pont? A hinta, ha áll, ha mozdulatlan, akkor valóban stabil pontnak tűnik – de halálosan üres. Vajon van-e, aki hintázzon? Ha igen, talán épp ő jelentheti a megingathatatlan viszonyítási alapot valakinek ebben az egyensúlyát vesztett világban.

De hiábavaló minden okoskodás: (mese)borban az igazság. Noha ezúttal a mesebort – történetesen! – Jeruzsálemben mérik, előfordulhat, hogy végül ez az út is Rómába vezet.

*

A két dráma, ami ebben a kötetben olvasható, már kiállta az idő próbáját. Az Örökhagyók első változatát a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata felolvasószínházi előadás formájában mutatta be 2009-ben. A Mesebor – Csoda a koponyák hegyén címen – pedig még korábban, 1989-ben debütált az Újvidéki Rádiószínház műsorában. A szerző mindkét drámát átdolgozta prózává, ezek a kisregények a Hintaszék című kötetben kaptak helyet.

Mesebor a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Színjátéktár sorozatának harmadik könyve.

 

Döme Szabolcs

 

 

Olvass bele itt és itt!

 

 

Balogh István: Mesebor: két dráma. Zenta, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, 2024. (108 oldal)

ISBN 978-86-80644-67-7

 

 

 

 

  
  

Megjelent: 2024-06-19 20:00:00

 

Balogh István (1946, Zenta) író, költő, nyugdíjas pedagógus

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.