Videó

A Ma7 csatorna videója




Keresés a honlapon:


Gáspár Ferenc: Összhang

 

 

 

 

Gáspár Ferenc: Összhang

 

 

Gáspár Ferenc új novelláskötetében ugyanúgy szerepelnek fantasztikus ősvilági történetek – Zanza, Az erdő mélye –, mint tréfás-ironikus abszurdok – Karma, Joker, Amerikai szektor, A filmnézés gyönyörűsége –, váltakozva teljesen realista módon feltálalt történelmi krimivel – Emberhalál –; vagy ugyanazt a témát hosszabban és rövidebben feldolgozó fantasyval – Elpusztítani sohasem, Rendszerhiba – és tárcába hajló történettel: Szerelem vírus idején, Marha mázli.
Mégis, mind közül talán a legérdekesebb a címadó Összhang című elbeszéléscsokor, ahol a szerző öt különböző szemszögből ír le egy a napjaikban a világhálón sajnos sokat látott jelenetet, melyben a fogoly kivégzésére készülő szereplők közötti feszültség szinte kézzel tapintható. Az összhang csak látszólagos, a mélyben megoldhatatlan ellentétek feszülnek, amit az utolsó novella főszereplője is csak egészen abszurd módon tud feloldani.

Az eddig jobbára történelmi, illetve ifjúsági regényeiből megismert szerző egészen új, izgalmas oldalát mutatja meg ezekben az elbeszélésekben.

 

Olvass bele >>>

 

Gáspár Ferenc Összhang. Napkút Kiadó, 2022

 

 

 

  
  

Megjelent: 2022-10-12 20:00:00

 

Gáspár Ferenc (Budapest 1957. április 26.) író, újságíró

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.